ביום ו', ה-4 ביוני בשעה 17:00 תשודר ב"כאן קול המוסיקה" בהשמעת בכורה ברדיו יצירתו של יוזף ברדנשווילי, "ילדי האלוהים" בהשתתפות הזמר דוד ד'אור ותזמורת סימפונט רעננה (שהורכבה ברובה ממוסיקאים עולי מדינות ברית המועצות לשעבר) ובניצוחו של יובל צליוק.
היצירה נכתבה בעקבות יזמתה של מנכ"לית התזמורת, אורית פוגל, להזמין יצירה שתבטא את כל המחבר ומשותף בין העמים והדתות. פוגל פנתה לדוד ד'אור ובמקביל למלחין ברדנשווילי, שזה עתה עלה לישראל מגיאורגיה (שם כיהן כסגן שר התרבות).
נבחרו בקפידה טקסטים מכתבי הקודש של שלוש הדתות: היהדות, הנצרות והאסלאם, דהיינו מהתנ"ך, מהברית החדשה ומהקוראן בעברית, בערבית ובלטינית. טקסטים אלו משקפים את האמירה הבסיסית והאוניברסלית לפיה כולנו, כל בני האדם, הם ילדי האלוהים והוא אוהב את כולם, ללא הבדל. יצירתו של ברדנשווילי מביאה את המסר בשפה המובנת לכל בני האדם באשר הם, והיא אוצרת בתוכה את המסר האבסולוטי, שבבסיסו מונח הרצון הראשוני והקמאי ביותר – הרצון לחיות ביחד בשלום ובשלווה.
חודשים ספורים לפני ביצוע היצירה, נהרג בן רעננה, גדי נוטס, בהתרסקות טיסת 800 של TWA מעל שמי ניו ג'רזי. גדי היה ממצטייני התואר השני למנהל עסקים וראיית חשבון באוניברסיטת קולומביה, ועבד בחברת ההשקעות הבנקאית DLJ. התזמורת בחרה להקדיש את היצירה "ילדי האלוהים" לזכרו של גדי נוטס. בהתאם, נוספו ליצירה טקסטים מהתלמוד הבבלי וממחזור התפילות היהודי.
השמעת הבכורה של היצירה התקיימה ב-1998. באותה עת הגיעה לישראל משלחת מניו ג'רזי לחתום ברית ערים תאומות עם רעננה. למשלחת זו הצטרף מי שלימים הקים את מרכז NJPAC לאמנויות בניו ג'רזי, לורנס פ. גולדמן. הוא האזין להשמעת הבכורה של "ילדי האלוהים" והחליט בו במקום להזמין את תזמורת סימפונט רעננה להופיע במרכז החדש.
התזמורת יצאה לסיור מתוקשר בארה"ב עם היצירה וזכתה להצלחה רבה מטעם המבקרים והקהל כאחד. הסיור הסתיים בקונצרט חגיגי שנערך במרכז NJPAC שבניו ג'רזי.
יוזף ברדנשווילי: "ילדי האלוהים"
דוד ד'אור ותזמורת סימפונט רעננה
מנצח: יובל צליוק
"כאן קול המוסיקה", יום ו' 4.6.2021 בשעה 17:00.