נעים להכיר, אנחנו
תזמורת סימפונט רעננה
אודות סימפונט רעננה
מגשרים בין עולמות
תזמורת סימפונט רעננה היא קול ייחודי בעולם המוסיקה הקלאסית. שילוב מנצח של חדשנות עם איכות.
התזמורת חרתה על דגלה לפעול בנושא החינוך המוסיקלי וחשיפת קהלים רבים וחדשים למוסיקה קלאסית, כך שזו לא תהיה נחלתן של אוכלוסיות מסוימות בלבד. יעד נוסף המשמש כנר לרגליה, הינו טיפוח מורשת המוסיקה היהודית לדורותיה, העשרת אוצר המוסיקה הישראלית והנצחת השואה והגבורה במוסיקה. באמצעות פעילותה הענפה מוכיחה התזמורת כי אין מדובר רק במילים, באמצעות הצלילים היא משיגה את המטרות אותן הציבה לעצמה.
מנהלה המוסיקלי של התזמורת- עומר מ. ולבר, הוא אחד הכישרונות הצעירים, המוכשרים והמבוקשים בסצנה הבינלאומית.
במשך השנים התזמורת ארחה סולנים ומנצחים ידועי שם מהארץ ומהעולם, וביניהם המנצחים סלבדור ברוטונס, מקסים שוסטקוביץ’, קונסטנטין אורבליין, דני אטינגר, ג’יזל בן דור, שואנג גואו ונועם שריף. זמרי האופרה פאטה בורצ’ולדזה, לובה קזרנובסקה, דמיטרי חוורוסטובסקי, סומי ג’ו, ג’סי נורמן וההרכב הידוע גרגוריאן מאיטליה. הפסנתרנים חואקין אצ’וקרו, פרחד בדלביילי, מוראד אדיגזלזאדה, אוקסנה יבלונסקיה, ירון קולברג ואריה ורדי. הכנרים מקסים ונגרוב, שלמה מינץ, חגי שחם, סשה רוז’דסטבנסקי, ונסה מיי, מרים פריד וניקולאי זניידר. הצ’לנים ארטו נורס, דמיטרי יבלונסקי ומישה מייסקי. הכליזמר האחרון מגליציה- לאופולד קוזלובסקי ועוד רבים.
התזמורת רואה חשיבות רבה ופועלת רבות לקידום המוזיקה היהודית והישראלית, שימור חומרים תרבותיים מקוריים, שימור מסורת ותיעוד.
בשנת 2007 שחזרה הסימפונט לראשונה את סיפורה הטרגי של אלמה רוזה שעמדה בראש תזמורת הנשים של אושוויץ. קונצרט המחווה לאלמה רוזה הינו תיעוד מיוחד במינו על חיי האומנית והתקופה השזורים זה בזה באותה שנה, זכתה התזמורת בפרס “אנגל” היוקרתי על “תרומתה הייחודית בטיפוח מורשת המוסיקה היהודית לדורותיה”. בעקבות הופעותיה של תזמורת סימפונט עם תוכנית זו בקנדה במסגרת שבוע החינוך לשואה, הוזמנה הסימפונט להופיע אתה גם בטקס שנערך בפרלמנט האירופי, בבריסל לציון יום השואה הבינלאומי. הגישה הבלתי אמצעית, הדינאמיות והליברליות האמנותית, הביאו את התזמורת לקהלים צעירים ומגוונים פעם אחר פעם. עם התזמורת הופיעו אמני מוסיקה קלה רבים סטיבי וונדר, ריי צ’ארלס, חוזה פליסיאנו ,איאן אנדרסון, מנהטן טרנספר, אמה שפלן, דמיטרי חוורוסטובסקי, אלסנדרו ספינה, דויד ד’אור, שלומי שבן, אסף אמדורסקי, מרינה מקסימיליאן, קובי אפללו ועוד. פעילותה המוסיקלית המגוונת של התזמורת כוללת אופרות, מחזות זמר, מחזות מוסיקליים לילדים, מופעים המשלבים מחול ומולטימדיה, הקלטות עבור חברת סוני אינטרנשיונל ועוד.
הדור הצעיר מהווה עבור הסימפונט קבוצה חשובה ביותר. התזמורת מקדמת פרוייקטים מוסיקליים חינוכיים לקידום המוסיקה הקלאסית ולקידום ערכים חברתיים תרבותיים כסובלנות, הבנה וקבלת השונה באמצעות המוסיקה.
לתזמורת תוכנית חינוכית ייחודית לילדים בגנים ובבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים, ששיאה מפגש עם התזמורת. זאת מתוך אמונה וידיעה שהמוסיקה מעשירה את יכולת הלמידה ואת עולמם התרבותי ומתוך תחושת שליחות להגיע לקהל חדש וצעיר.
התזמורת שמקיימת כ- 350 קונצרטים בשנה, משתתפת בפסטיבלים נחשבים כמו פסטיבל ישראל, פסטיבל אבו-גוש, פסטיבל כפר בלום וצלילים במדבר. כמו כן, הוזמנה להופיע במדינות שונות בחו”ל, ובהן ארה”ב, צרפת, פולין, גרמניה, דנמרק, אריתריאה, אזרבייג’אן, קנדה, בלגיה, שוויץ ואוקראינה.
הסימפונט מקפידה להופיע גם בפני אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. התזמורת קיימה קונצרט מיוחד ללקויי שמיעה. לאורך השנים התזמורת מטפחת אוכלוסיות חלשות, זאת מתוך תפישה שהמוסיקה הקלאסית אינה נחלתן של אוכלוסיות מסוימות בלבד. תפקידה החברתי של התזמורת, הוא להביא את המוסיקה לכל מקום ולכל אדם באשר הוא.